8 juli 2022

Hacking Health Amsterdam 2022

Draagvlak en daadkracht!

HHA team1

K(l)etskoekjes

Het team van Evelien zocht een middel om op een laagdrempelige manier een gesprek te kunnen starten over intimiteit. Veel mensen met een (zware) fysieke beperking krijgen te maken met stigma’s en hebben vaak een laag zelfbeeld. Zeker wanneer zij afhankelijk zijn van anderen kan het extra lastig zijn om een gesprek te starten over een ontdekkingstocht naar intimiteit en seksualiteit.
 
De oplossing van het team: K(l)etskoekjes. Koekjes met daarin open vragen over intimiteit waarmee gebruikers zichzelf en hun gesprekspartner beter kunnen leren kennen. Al snel kwam naar voren dat veel meer mensen zo’n gespreksstarter kunnen gebruiken, en dat dit voor allerlei doelgroepen toepasbaar is. Het team is zo enthousiast geworden dat ze zichzelf als doel hebben gesteld om op Valentijnsdag 2023 de eerste koekjes uit te delen.

Reade rookvrij

Vanuit een onderzoek van Jaimy Josefzoon onder cliënten, medewerkers en bezoekers, bleek dat bij veel betrokkenen het rookbeleid van Reade niet helemaal duidelijk was. Over een ding was iedereen het wel eens: de rookplek bij de entree van Reade is niet alleen slecht voor het imago van Reade, maar ook geen fijne plek voor cliënten die tijdens hun verblijf in het revalidatiecentrum niet zonder roken kunnen.
 
Monique dacht mee in het team naar de oplossing. Hiervoor bedachten ze een routekaart naar een rookvrij Reade. Het gaat over verleiden i.p.v. verbieden, over cultuurverandering en het creëren van draagvlak, maar ook over het vormgeven van goede plekken. Ben je benieuwd naar onze oplossing? Klik dan op deze link: https://dutchhackinghealth.nl/help-mee-met-een-rookvrije-reade/ en bekijk onze video.

"Wat is het inspirerend om in een multidisciplinair team samen te werken aan de zorg van de toekomst." aldus Monique