De Westerkim Hoogeveen

Ontwikkeling en nieuwbouw

All Rights Reserved by Barbara Trienen Photography

De Westerkim heeft een nieuw thuis en daar is bestuursvoorzitter Febo Emmelkamp zeer blij mee.

Westerkim Westerkim

Vertrouwen was voor de bestuurs-voorzitter hét sleutelwoord bij de samenwerking met ICSadviseurs.

hoogeveen_-_westerkim23
hoogeveen_-_westerkim23

Veel kleur en contrast

Geen witte, steriele toiletten en badkamers in de Westerkim, maar veel kleur en contrast, en zo veel mogelijk daglicht. Alle huiskamers hebben bovendien een buitenruimte of balkon. “De verbinding met buiten is heel belangrijk”, stelt Febo. “Vandaar dat we veel binnenhofjes en atria hebben gerealiseerd, en een dementievriendelijke, kleurrijke tuin met goede natuurlijk afscheidingen. Onze bewoners kunnen zelfstandig naar buiten om van de natuur te genieten, zonder dat we het risico lopen dat ze van het terrein af dwalen.”

‘We zijn één van de eerste zorginstellingen die energieneutraal gaan bouwen. Als relatief kleine zorgorganisatie kunnen we hier toch groot in zijn.’

case-afbeelding-1

Toekomstbestendig

Aan het begin van 2023 neemt Febo na 12 jaar afscheid van De Westerkim. Na het lange en intensieve nieuwbouwtraject gaat hij met pensioen. Een moeilijk afscheid, maar hij laat het woonzorgcentrum met een gerust hart achter. “Met onze innovatieve, energieneutrale en flexibele nieuwbouw zijn we geheel toekomstbestendig. Daar ben ik van overtuigd. Met de nieuwbouw hebben we bovendien nog meer de deuren opengegooid. We halen de wereld binnen en zorgen voor een mooie, zinvolle dagbesteding van onze bewoners. Dat sluit perfect aan op onze missie en kernwaarden.”

case-afbeelding-1