Business case voor
Huis van de Wijk - Katendrecht
Gemeente Rotterdam heeft ICSadviseurs gevraagd om een business case op te stellen voor het Huis van de Wijk Katendrecht. Aan welke voorwaarden moet deze plek voldoen om ontmoeting en onderlinge samenwerking tussen wijkbewoners, gemeente en hulpverleners te bevorderen? ICS heeft zich hier met alle betrokken partijen over gebogen.
Huis van de Wijk Katendrecht moet in 2025 een plek worden die voor iedereen dichtbij is. Waar alle Rotterdammers met een goed idee terecht kunnen. Een plek waar alle activiteiten zijn gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid, gezondheid en participatie van kwetsbare Rotterdammers, jongeren en langer thuiswonende ouderen. Kortom, een plek waar wijkbewoners elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten, inspireren en zich vooral ook welkom voelen.
Om tot een goed onderbouwde business case te komen, heeft ICS brainstormsessies georganiseerd voor alle betrokken partijen en doelgroepen. Hierbij zijn vier thema’s onder de loep genomen:
Een greep uit de ideeën die zijn ontstaan: werk- en flexplekken, spreekkamers, een pluk- en moestuin, valpreventie-trainingen, wandelingen organiseren, samen koken, huiswerkbegeleiding en een vast honk en activiteiten voor jongeren.
Met alle partijen is vervolgens naar de optimale verdeling van ruimtes en activiteiten gekeken. Ook heeft ICS een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Alle inzichten zijn door ICS samengebracht in een business case en er is een Programma van Eisen opgesteld. Hiermee heeft gemeente Rotterdam scherp inzicht gekregen in behoeften, inkomsten, uitgaven en vereisten om het Huis van de Wijk Katendrecht te realiseren. De gemeente kan nu gericht en verantwoord verdere stappen ondernemen.
Meer informatie over dit project: