(Europese) aanbesteding

Voor de selectie van de aannemer bestaan verschillende keuzemogelijkheden voor de wijze waarop wordt aanbesteed. Factoren die van invloed zijn op de te kiezen strategie zijn onder meer wetgeving & aanbestedingsbeleid, zeggenschap & invloed, risico’s, actuele marktsituatie en conjunctuur.
 
Omdat ICS naast zorg voor markten werkt die een aanbestedingsplicht kennen, hebben we veel kennis en ervaring hiermee. De zorg is niet aanbesteding plichtig, maar vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij een selectie objectief en transparant maken, zonder te verzanden in teveel regels en procedures.

Aanpak bij de aanbesteding

Tijdens het proces van de (Europese) aanbesteding zullen wij u adviseren en onze rijke praktijkervaring op dit gebied met u delen. We zien toe op naleving van alle vanuit regelgeving relevante aspecten en bewaken de procedure.

Duurzame aanbesteding

Er zijn diverse mogelijkheden om partijen zodanig te selecteren dat dit bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling, bijvoorbeeld: duurzaam contracteren, circulair aanbesteden of prestatiecontracten. In deze fase worden tevens afspraken gemaakt over werkwijze en begeleiding in de realisatiefase indien methodieken als BREEAM WELL of emissiearm bouwen worden toegepast.
 
Ook in de realisatiefase bestaat de kans om de duurzame prestatie verder te verbeteren met inbreng van de kennis van uitvoerende partijen. Hoe dit wordt gewaardeerd, wordt vooraf verankerd in de aanbestedingsprocedure.

Aanvraagformulier

Informatieaanvraag

Meer weten? Laat dan uw gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.